8 youtuberu-iesācēju kļūdas

No 100 iesāktajiem Yotube kanāliem 99 ir pamesti jau pēc pāris mēnešiem. Daudzi, veidojot savus kanālus, pieļauj vienādas kļūdas, kuras traucē sasniegt pat pirmo tūkstoti.

Es nosaukšu visizplatītākas!

 

 

Kļūda Nr1.  Kanāla tēma tevi neinteresē.

 

Ļoti bieži iesācēji skatās uz citiem kanāliem un atkārto populārākos - tēmas, kuras pašiem nav interesantas. Piemēram, tagad stilīgi ir vlogot. Un visi tagad filmē savu ikdienu, kaut-gan kanāla autoram nemaz nepatīk sevi filmēt, nepatīk stāstīt un atstāstīt.  Pēc kāda laika vlogošana pārvēršas par garlaicīgu nodarbi un kanāls ir pamests.

 

Kļūda Nr2. Neregulāri video.

 

Jaunam saturam jāparādās ne retāk kā vienu reizi nedēļā. Vidēji katrs Youtube lietotājs seko 25 kanāliem un ja katrs publicēs vismaz pa vienam video nedēļā, tad tie jau ir 25 rullīši. Ja video parādīsies retāk, par tevi vienkārši aizmirsīs! Tāpēc, viens no galvenajiem noteikumiem - svaigs video ne retāk kā 1 reizi nedēļā!

Kļūda Nr 3. Garlaicīgi sižeti.

 

Pat ja tu veido video par nopietnām tēmām, tas nebūt nenozīmē, ka pašam video jābūt tikpat nopietnam. Youtube video, pirmām kārtām, ir izklaide. Ja tu vlogo un filmē rīta rutīnas, vakara rutīnas, pastaigas utt, bet tev ir banāla dzīve un nekas interesants tajā nenotiek, tad nebrīnies, ka nav skatījumu. Skatītājam vienkārši nav interesanti uz to skatīties. Meklē savu fišku, izmēģini citu formātu. Stāsti par to, kas tevi interesē!

Kļūda Nr4. Zema video kvalitāte.

 

Protams, arī ar telefonu var nofilmēt labu video. Bet ne visiem ir tas labais aparāts. Lai video būtu kvalitatīvi, tiem jābūt kvalitatīvi nofilmētiem, ar labu gaismu un skaņu. Centies paaugstināt savu video kvalitāti.

 

 

Kļūda Nr5. Populāru youtuberu kopēšana.

 

Visbiežākā kļūda - filmēt to pašu, ko filmē populāri youtuberi. Daži iet vēl tālāk un pat meklē tās pašas vietas vai arī taisa tādu pašu fonu kā populāram youtuberim. Cenšas atkārtot vārdus un žestus. Bet uzdod sev jautājumu - kāpēc jāskatās tas, kas jau ir? Turklāt, krietni sliktākā izpildījumā? Centies darīt labāk! Pat ja tu veido tādu kontentu, kas jau ir, atrodi savu fišku.

Kļūda Nr6. Nekustīgs kadrs.

 

Jā, daudzi youtuberi sāka ar šādiem kadriem, īpaši beauty-blogeri un kanāli par tehniku.  Praktiksi visi video ir filmēti  šādā fromātā. Bet šis periods jau pagāja. Tagad arvien  biežāk filmē ar divām kamerām, maina rakursu, maina vietas. Piemēram, video var sākties studijā un beigties pie jūras. Vairāk dinamikas video - kamerai nevajadzētu apstāties vienā vietā ilgāk kā uz 10 sekundēm.

Kļūda Nr7. Slikta montāža.

 

Laba montāža var izglābt pat garlaicīgu ideju vai sliktu video. Ja tev nepietiek zināšanu, pameklē tajā pašā Youtube video ar pamācībām, atrodi kursus vai palasi grāmatas. Paskaties, kā montē citi videoblogeri un pacenties izdarīt vēl labāk!

Kļūda Nr8. Nav aktivitātes no tavas puses.

 

Nez kāpēc daudzi domā, ka var vienkārši izlikt video Youtube kanālā un viss notiksies. Tas ir nepareizi! Video pats pa sevi nestrādās - ir jācenšās dalīties ar draugiem, pašam padot tālāk sockontos un dalīties ar draugu video, komentēt citus video un atbildēt uz komentāriem. Var pamēģināt reklamēt savus video - noziedo tam kaut-vai 10 EURO mēnesī. Sarunā ar citu youtuberi sava kanāla reklāmu. Tikai atceries - lai tev sekotu un tavus video skatītos, tev jābūt vairākiem interesantiem video.  Pretējā gadījumā, tā ir izmesta nauda un laiks!

Protams, es neesmu daudz-ko vēl pieminējis, bet ja tu izlabosi kaut-vai šīs kļūdas, tas jau būs pietiekami, lai virzītos uz savu pirmo 1k!