"Handmade Kitchen" - vai pelmeņi var būt restorāna līmeņa ēdiens?


Man pelmeņi asociējās ar tādu ātro ēdienu, kuru bērni, vecpuiši, studenti vai vienkārši slinkie var nopirkt visos veikalos un uzvārīt vai uzcept - kā nu kuram patīk. Vēl man pelmeņi asociējās ar samērā zemu cenu - jo mīkla un mazs gaļas pikucīts, kas tur ir iekšā, parasti daudz nemaksā. Pelmeņi nav nekāda Gordona Ramzija cienīga augstā virtuve un visi uzskata to par normālu mājas ēdienu, kā pīrādziņi: jo plānāka mīkla, jo skaitās labāki pelmeņi; jo labāk gaļa, jo labāki un dārgāki pelmeņi.
 

 

Un izlasot, ka šī iestāde piedāvā garšigākos pelmeņus Rīgā, es nolēmu, ka gribu tos garšīgos pelmeņus! Es gribu pagaršot neparastos un krāsainos pelmeņus! Man tie varētu garšot!

 


Pirmais iespaids - ļoti patīkams interjers, gaišs un gaumīgs,  atbilstoši tādai pelmeņu ieskrietuvei. Vienīgais, kas neatbilst, ir cenas... par 15 pelmeņu gabaliņiem 5 EURO? Es saprotu ka ir handmade virtuve, bet, draugi mīļie, tā ir *neadekvāta* cena. It īpaši par to, ko jums tur iebaro. Es paņēmu pelmeņus ar vistas gaļu un Parmezāna sieru, tētis - ar jēra gaļu, kinzu un piparmētrām, mamma - ar lasi, garnelēm un mencu. Vēl mēs paņēmām pagaršot saldos pelmeņus ar ķiršiem un iebiezināto pienu.
 

 


Pelmeņi mums ar tēti izskatījās kā jau pelmeņi, bet mammai gan inčīgi - melni ar oranžiem ikriem.  Tos atnesa aizdomīgi ātri, bet varbūt viņiem tur ūdens uz plīts vārās non-stopā.

 

Tas, ko viņi sauc par "adžiku", stipri atšķiras no tā, ko tu gaidi un asa tā mērce nebija itin nemaz.

 

Pelmeņi ar jēra gaļu pēc garšas bija drausmīgi - vecs jērs neko labi garšot nevar (ne jau gaļa veca, bet gan pats dzīvnieks bija jau cienījamā vecumā). Un lai to mazāk justu klients, pavāri centās pārsist tā piegaršu ar kinzu un piparmētrām. Kinzai ir ļoti specifiska garša un pieliekot to par daudz var sabojāt visu produktu, kas šajā gadījumā arī notika. Lai produkts garšotu forši, jēram jābūt jaunam un garšvielām tikai mazliet, lai piedotu vajadzīgo toni.

 

Pelmeņi ar vistas galu vairāk garšoja pēc siera - atkal pārspīlēts ar garšu, jo vistas gaļu tur it nemaz nejūt. Tāda sajūta ka es štopēju iekšā pliku mīklu ar sieru.

 

Pelmeņi ar zivīm un garnelēm - ļoti stipri jūt zivs garšu. Kur tur bija smalkā garneļu piegarša es tā arī nesapratu. Visu izglāba ikri pa virsu - tie bija diezgan dāsni uzbērti un kopā garšoja tīri labi.

 

 

Un, beidzot, saldie pelmeņi ar ķiršiem. Ja jums garšo "vareņiki" un iebiezinātais piens, tad jums garšos. Taču tas iebiezinātais piens bija atkal pārspīlēti daudz, tā kā viss tajā noslīka. Piedevām, viss bija pārkaisīts ar riekstiem (par ko pašā ēdienkartē nekas netika minēts) un vienam no mums rieksti vispār negaršo, līdz ar to atkal izgāšanās. Turklāt, esmu dzirdējis, ka daudziem ir alerģija uz riekstiem un daudzviet uz produktiem - piem. jogurtiem, šokolādēm - esmu lasījis pat brīdinājumus par riekstu klātbūtni.

 

Par to, kas redzams bildē, mēs samaksājām 26 EURO.  Daudz tas vai maz - lai katrs spriež pats. 

 

Vienvārdsakot, man te nepatika. Kafija gan  viņiem ir garšīga, bet tas manās acīs situāciju neuzlabo.

 

 

 

Zinu, ka daudzi tūlīt pajautās - kāpēc tik daudz kritikas un tik daudz negatīvā? Es atbildēšu - ja jau tu par 200g pelmeņu prasi 5 EURO, tad pelmeņiem jābūt ideāliem. Es pavilkos uz daudzām labām atsauksmēm, bet vai nu laika gaitā virtuve ir sabojājusies, vai nu es nezinu kas notiek ar cilvēkiem. Godīgi sakot, man "Rakveres" un "Rīgas Miesnieka" pelmeņi garšo krietni varāk. Un es to saku nevis tāpēc, ka draudzējos ar viņiem, bet gan tāpēc, ka nekad neslavēšu sliktu produktu. Pat tad, ja man par to maksās. NEKAD!