Grill London - vai tiešām grilēts uz oglēm?

 

Nu tas ir noticis! AKROPOLE beidzot ir vaļā un gandrīz katrs blogeris, vlogeris un youtubers jau par šo faktu ir filmējis, rakstījis un stāstijis. Es, protams, arī tur biju.

 

Teikšu godīgi, īpašā sajūsmā es neesmu. Ir lielas, jaunas telpas, bet tikai daži jauni veikali. Pārsvarā tie paši veikali, kuri citos lielveikalos atraduši savas mājvietas. Jā, nenoliedzami, interesanta ir ledus arēna, daži jauni restorāni un ēstuves.

 

Līdz ar AKROPOLE mūsu valstī cīņu par savu klientu uzsācis arī lietuviešu restorāns „Grill London”.

 

 

Vēl pirms restorāna atvēršanas FB lapā pievērsu uzmanību „Grill London” logotipam. Tajā attēlots grils, kurš atrodas uz angļu divstāvu autobusa jumta. Sākumā domāju, ka restorāns būs iekārtots divstāvu autobusā, taču realitāte ir cita.

 


Gaumīgs un mūsdienīgs interjers, taču īpaša šeit ir tieši ēdienu pagatavošana. Visi siltie ēdieni šeit tiek gatavoti „Josper” grilos. Tie grilu pasaulē ir kā Ferari. Tie ir atzīti par vislabākajiem griliem pasaulē un tajos  gatavotajam ēdienam piemīt neatkārtojama garša. Tas ir grila un krāsns apvienojums, kurinātas tikai ar kokoglēm un tas, nenoliedzami, ir jūtams baudot ēdienu.

 

Var pievērst uzmanību - cik liela porcija un cik maziņš filejas gabals bija mammas šķīvī. Toties ar veselām divām (!) mērcēm!

 

Taču kopumā mums ļoti garšoja. Ļoti bieži tādās vietās grilēts nozīmē vienkārši strīpains, jo cep elektriskajās grila iekārtās. Šeit varēja just to īsto dūma piegaršu, kāda parasti rodas cepot gaļu uz oglēm.

 

Un cenas te arī pieņemamas - 5,90 par burgeru ar piedevām, šašliks - 6,80, zupas - 2-3-4 euro, Cēzara salāti - 5-7 euro, atkarībā no porcijas lieluma un sastāvdaļām. 

 

 

Kad tuvojāmies restorānam, mums pretī iznāca smaidoša meitene un uzsāka sarunu krievu valodā, Mums tika pajautāts kurā restorāna pusē vēlamies sēdēt. Izvēlējāmies vietu, uz kuru laipni tikām pavadīti. Cik nopratu, tajā brīdī lietuviešu komanda apmācīja mūsu vietējos letiņus, kuri tieši ar klientiem nestrādāja, bet pacietīgi visu procesu vēroja no malas.

 

 

Es izvēlējos plūkātās cūkgaļas burgeri, mamma izvēlējās "Pliko burgeri" (burgers bez maizes), bet tētis izvēlējās tradicionālo cūkgaļas šašliku.  Protams, papildus iekļautas piedevas un mērces.

 

Savus ēdienus saņēmām salīdzinoši ātri un tie patiesi bija garšīgi!

 

Vienīgais, mans pasūtījums tika sajaukts un plūkātās cūkgaļas burgera vietā man atnesa cūkgaļas burgeru ar coleslow salātiem. Šoreiz es to norakstīju uz komunikācijas kļūdu, jo beigās ar oficianti sarunājāmies angļu valodā, kas viņai jūtami nebija tā labākā.