Kādu dienu es viesojos "Getliņi EKO" siltumnīcās un sadraudzējos ar Andu, agronomu un kamenēm. Protams, mājās braucu ar ciemakukuli, kā jau pieklājās braucot no draugiem.
Pa ceļam mājās man radās ideja par vakariņām - sanāca salāti vasaras noskaņās. Es pat teiktu, vasarnīcas salāti. Raksts par piedzīvojumu šeit.
Sastāvdaļas:
1 dzeltens tomāts "Getliņi EKO"
1 sarkans tomāts "Getliņi EKO"
2-3 mazie ķekaru tomāti "Getliņi EKO"
1 garais gurķis "Getliņi EKO"
1 šalotes sīpols
100g Fetaki siers
8 saldskābmaizes vai rupjmaizes šķēles
30g kaperi
1 ķiploka daiviņa
sviests
Mērcei:
4 ēd.k. krējums
1 tējk. Dižonas sinepes
2 ēd.k. labs ābolu etiķis
sāls
Pagatavošana:
Maizes šķēles apsmērē ar sviestu no abām pusēm un apgrauzdē pannā vai cepeškrāsnī. Gatavs maizītes ierīvē ar ķiploku.
Tomātus un gurķi sagriež. Sīpolu sagriež ripiņās. Dārzeņus liek bļodā un samaisa.
Gatavo mērci. Krējumu sajauc ar etiķi un sinepēm, pēc garšas pievieno sāli.
Šķīvjos liek pa divām maizes šķēlēm, pa virsu kārto dārzeņu salātus un siera kumosiņus. Visu pārlej ar mērci un izdekorē ar kaperiem.