Vasarnīcas salāti

Sastāvdaļas:

 

1 dzeltens tomāts "Getliņi EKO"
1 sarkans tomāts "Getliņi EKO"
2-3 mazie ķekaru tomāti "Getliņi EKO"
1 garais gurķis "Getliņi EKO"
1 šalotes sīpols
100g Fetaki siers
8 saldskābmaizes vai rupjmaizes šķēles
30g kaperi
1 ķiploka daiviņa
sviests

 

Mērcei:

4 ēd.k. krējums
1 tējk. Dižonas sinepes
2 ēd.k. labs ābolu etiķis
sāls

 

Pagatavošana:


Maizes šķēles apsmērē ar sviestu no abām pusēm un apgrauzdē pannā vai cepeškrāsnī. Gatavs maizītes ierīvē ar ķiploku.


Tomātus  un gurķi sagriež. Sīpolu sagriež ripiņās. Dārzeņus liek bļodā un samaisa.


Gatavo mērci. Krējumu sajauc ar etiķi un sinepēm, pēc garšas pievieno sāli.

Šķīvjos liek pa divām maizes šķēlēm, pa virsu kārto dārzeņu salātus un siera kumosiņus. Visu pārlej ar mērci un izdekorē ar kaperiem.