Melns-melns šokolādes saldējums

Es īpaši visu svēto dienu neatzīmēju, bet ja tas ir iemesls, lai pagatavotu ko garšīgu un īpašu, tad kāpēc gan ne?!
Kādā melnā-melnā vakarā es gatavoju melnu-melnu saldējumu. Un tagad es pastāstīšu kā....

 

Sastāvdaļas:

 

4 olu dzeltenumi
4 + 4 ēd.k. cukurs
4 ēd.k. kakao pulveris bez cukura
250ml piens
250ml saldais krējums 35%
100g šokolādes cepumi
melnā pārtikas krāsa

 

 

Pagatavošana:


Cepumus salauž mazos gabaliņos.

Olu dzeltenumus uzputo ar 4 ēd.k. cukura līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.


Nelielā bļodā ieber kakao un visu laiku maisot, lai neveidojas kunkuļi, pievieno pienu.

Olu masu un kakao samaisa un ūdens peldē uzkarsē, līdz masa sabiezē, tad atdzesē. 

Atsevišķā traukā uzputo saldo krējumu ar atlikušo cukuru.

Visu sajauc kopā, pievieno melno krāsu un samaisa. Tagad šo masu pārlej saldējuma mašīnā un gatavo atbilstoši instrukcijai. Pašās beigās saldējumā iemaisa sasmalcinātus cepumus.

Ja nav saldējuma mašīnas, tad saldējumu var pārliet pārtikas konteinerā, likt saldētāvā un ik pa brīdim apmaisīt. Tikai tā būs ilgāk.

Saldējums ļoti garšīgs ar želejas tārpiem un zemeņu asinīm. Nu tad... Boo!