Svaigu kāpostu un ceptu kartupeļu salāti

 

Sastāvdaļas:

 

800g jaunie kartupeļi

1/4 jaunās kāpostgalvas

200g Korejas salāti DIMDIŅI

2 ēd.k. sezama sekliņas

zaļie loki

2 ēd.k. eļļa

sāls, cukurs

 

Mērcei:

3 ēd.k. krējums

2 ēd.k. sojas mērce

1 ēd.k. miso pasta

1 ēd.k. rīsu etiķis

1/2 tējk. rīvēta ingvera sakne

1/4 ēd.k. sezama eļļa

 

 

Pagatavošana:

 

 

1. Kartupeļu nomazgā, sagriež daiviņās, pārlej ar eļļu un samaisa. Pievieno mazliet sāli un var peivienot arī kādas sausās garšvielas. Cep cepeškrāsnī 180 grādos līdz gatavībai, apm. 30 min.

 

2. Kāpostu sagriež strēmelītēs, pārliek bļodā. Pievieno mazliet sāli, cukuru un ar rokām saspaida, lai sāk izdalīties sula. Pievieno burkānus, sagrieztus zaļos lokus, apmaisa.

 

3. Gatavo mērci. Visas sastāvdaļas sajauc kopā.

 

4. Salātiem pievieno kartupeļus, mērci, uzmanīgi izcilā. Beigās pa virsu pārkaisa ar sezama sēklām. Pasniedz uzreiz.