Grauzdiņi ar ceptām sēnēm

Patiesībā šampinjonus var ēst svaigā veidā, taču man vairāk garšo ceptas sēnes. Šoreiz izmantoju arī jaunumu no "Hanzas maiznīcas"- pilngruadu rudzu maizi, kas gatavota no Latvju zemē audzētiem rudziem ar plaucējumu un dabīgo ieraugu. Patiesībā šampinjonus var ēst svaigā veidā, taču man vairāk garšo ceptas sēnes.

 

Sastāvdaļas (2 porc.):

 

4 pilngraudu rudzu maizes šķēles

6-8 svaigi šampinjoni

3 ēd.k. BBQ mērce

1 ķiploka daiviņa

1 timiāna zariņš

kausēts vai svaigs siers

sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

1. Sēnes sagriež šķēlēs. Pannā uzkarsē eļļu un apcep šampinjonus, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, timiāna lapiņas un cep vēl minūtes 2. Tad pievieno mērci, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Apmaisa.

 

2. Maizi apgrauzdē, uzsmērē sieru. Pa virsu kārto sēnes.

 

3. Pasniedz uzreiz.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar