Strapatsada

Ja tu zini, kas ir scrambled egg, tad strapatsada (Greek: στραπατσάδα)  - ir līdzīgs ēdiens, tikai ar tomātiem un sieru. Tas ir populārs ēdiens daudzos Grieķijas reģionos. Parasti to pasniedz aukstu kā uzkodu.

 

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

8 šķēles tumšās "Pļavas" maizes

3 olas

100g konservēti vai svaigi tomāti

1/2 sīpols

50g siers Feta

pipari

Pagatavošana:

 

1. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pannā uzkarsē mazliet eļļas un apcep sīpolus. Pievieno sasmalcinātus tomātus, svaigi maltus piparus un cep līdz šķidrums iztvaiko.

 

2. Olas iesit bļodiņā un ar dakšu uzputo. Pievieno tomātiem un cep, ik pa brīdim apmaisot. Sāli nepievieno, jo siers būs sāļš.

 

3.  Maizes šķēles apgrauzdē. Ja ir vēlme, tad tās var ierīvēt ar ķiploka daiviņu.

 

4. Maizes leik uz šķīvja, pa virsu kārto omleti un pārkaisa ar sadrupinātu sieru.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar