Tornīši ar mārrutku krēmu un tomātiem

Tuvojas vasara un arī brokastīs gribās kaut-ko vieglāku un svaigāku. Šoreiz piedāvāju ierastās sviestmaizes citādā formātā. Šādus tornīšus var pasniegt arī kā uzkodu kādos vasaras svētkos.

 

Sastāvdaļas:

 

8 šķēles "Pļavas" maize

3 tomāti

75g salami desa šķēlēs

100g kūpināts šķiņķis šķēlēs

200g rikota

1 ēd.k. mārrutki

baziliks

sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

1. Rikotu sajauc ar mārrutkiem, pēc garšas pievieno sāli. Tomātus sagriež šķēlēs.

 

2. Maizi uztostē. katru maizes šķēli sagriež trijās daļās, lai veidojas trīsstūri.  Katru trīsstūri apsmērē ar mārrutku krēmu.

 

3. Tagad pamīšus liek visas kārtas un sprauž uz iesmiņa - maizi, tomātu, gaļu vai desu, atkal maizi, gaļu vai desu un tomātu. Dekorē visu ar bazilika lapiņām.

 

4. Lai maize neizmirktu, vēlams tornīšus gatavot īsi pirms pasniegšanas.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar