Spageti ar alus gaļas mērci

Viens no pazīstamākajiem itāļu virtuves ēdieniem - pasta Bolonjēze. Es to mazliet pārveidoju - pievienoju alu un bekonu. Sanāca ļoti latviski!

 

Sastāvdaļas:


400g liellopu maltā gaļa

200g spageti

400g sasmalcināti konservēti tomāti

100g bekons

300ml ālus

40g cietais siers

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

3 ēd.k. Vorčesteras mērce

kaltēts timiāns

olīveļļa

pētersīļi

sāls, pipari

 

 

Pagatavošana:

 

1. Sīpolu un ķiploku sagriež mazākos kubiņos. Bekonu sagriež strēmelītēs. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus, ķiplokus un bekonu. Pievieno malto gaļu un apcep.

 

2. Maltai gaļai pievieno timiānu, konservētus tomātus, Vorčesteras mērci, alu, sāli un svaigi maltus piparus un saut, līdz puse no šķidruma iztvaiko.

 

3. Spageti novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina.

 

4. Spageti liek porcijas šķīvjos, pa virsu liek mērci. Pārkaisa ar rīvētu sieru un pētersīļiem.