Veģetārie salāti ar medus mērci

Mazliet iedvesmojos no Elizabetes (Eņģeļmeitene) un pagatavoju salātus bez gaļas.

 

Sastāvdaļas:

 

400g vārītas lēcas

100g kvinoja

100g Fetas siers

70g salātu lapas

2-3 tomāti

 

Mērcei:

35g olīveļļa

35g medus

15g Dižonas sinepes

15g citrona sula

sāls, pipari   

 

 

Pagatavošana:

 

1. Kvinoju novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Tomātus sagriež mazākos kubiņos. Sieru sagriež līdzīgos kubiņos.

 

2. Gatavo mērci. Olīveļļu ielej traukā, pievieno sinepes un saputo. Tad pievieno medu un citrona sulu un saputo vēlreiz. Tad pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

 

3. Visas sastāvdaļas liek salātu bļodā, pārlej ar mērci un samaisa. Šos salātus var sagatavot arī līdzņemšanai, piem burciņās. Tad visas sastāvdaļas liek slāņos un pa virsu uzlej mērci.