Siltie rupjmaizes salāti ar ceptu olu

Stāsts šai receptei ir diezgan interesants - daudzus gadus atpakaļ mana mama vienā kriminālromānā to izlasīja. Jā, tieši kriminālromānā! Šad un tad, kad apnīk vienkārši ceptas olas brokastīs, mēs gatavojam šādas!

 

Sastāvdaļas (1 porc.):

 

1 šķēle rudzu maizes

1 tomāts

1 ola

1/2 sīpols

zaļumi

sāls

 

 

Pagatavošana:

 

1. Maizes šķēli un tomātu sagriež mazākos gabalos. Sīpolu sagriež šķēlītēs.

 

2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep maizi, apm. 5 min. Tad pievieno sīpolus un cep vēl 5 min. Tad pievieno tomātus un cep vēl 5 min. Pievieno pēc garšas sasmalcinātus zaļumus, sāli un svaigi maltus piparus. Visu pārliek porcijas šķīvī.

 

3.  Tajā pašā pannā (pannu nemazgāt!) uzcep olu. Jau gatavu olu pārliek pa  virsu salātiem.

 

4. Pasniedz uzreiz.

 

 

 

 

Recepte tapusi sadarbībā ar