Auzu maizītes ar pikantiem turku zirņiem

Ļoti garšīgi un tajā pašā laikā vienkārši un ātri pagatavojamas maizītes. Ja maizītes ņemsi līdz, tad labāk tās uztostē - tā viņas neizmirks tik ātri un obligāti ieklāj salātlapu. Bet ja garšo mitrāks un sulīgāks, tad maizes šķēles var iesmērēt ar kādu labu majonēzi.

 

Sastāvdaļas (2 porc.):

 

4 "Auza laba" maizes šķēles

400g konservēti turku zirņi

4 salātlapas

1 selerijas kāts

3 ēd.k. humus

1 tējk. Dižonas sinepes

zaļumi

 

sāls

 

 

Pagatavošana:

 

1. Maizes šķēles uztostē, ja garšo tostētas.  Selerijas kātu sagriež mazos kubiņos. No konservētiem zirņiem notecina šķidrumu.

 

2. Zirņus pārliek bļodā un ar kartupeļu stampu saspaida. Pievieno humusu, sasmalcinātus  zaļumus, sinepes, selerijas, sāli pēc garšas un samaisa. Ja garšo pikantāks, tad droši var peivienot vēl sinepes.

 

3.  Katru maizes šķēli pēc vēlmes iesmērē ar majonēzi un parklāj ar salātlapu. Uz divām šķēlēm kārto turku zirņu salātus, apsedz ar pārējām maizēm.

 

4. Pasniegt var gan uzreiz, gan paņemt līdz.

 

 

 

 

Recepte tapusi sadarbībā ar