Siera keksiņi ar salami

Pasaulē ir tūkstošiem siera šķirņu – Lielbritānijā vien vairāk nekā 700, Francijā un Itālijā ap 400. Latvijā cik es īsti nezinu, bet populārākās ir Krievijas un Holandes. Tad sekojam tradīcijām un gatavojam sierīgos keksiņus ar Krievijas sieru.

Sastāvdaļas (4 porc.):


310ml Alma kefīrs
300g milti

185g auksts sviests
3 olas
200g Valio Krievijas siers
100g vītināta desa vai salami
50g saulē kaltēti tomāti
čili pipari pēc izvēles

sāls

Pagatavošana (30 min):

 

1. Desu sagriež mazos kubiņos un cep sausā pannā. Tad notecina liekos taukus uz papīra dvielīšiem.

 

2. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves.

 

3. Sviestu sagriež mazos kubiņos un uzputo. Tad pievieno olas un uzputo vēlreiz. Pievieno miltus, kefīru, mazliet sāls pēc garšas. Beigās iemaisa desu, sieru un kaltētos tomātus, mazliet atstājot dekoram. Ja ir vēlme, var pievienot čili piparus, tad būs pikantāk.

 

4. Mīklu kārto keksu formiņās un pārkaisa pa virsu ar atlikto sieru, desu un tomātiem.

 

5. Cep 180 grādos apmēram 35 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Pasniegt var gan siltus, gan atdzesētus.