Salāti ar čipsiem no desas un siera

Sastāvdaļas:

 

700g kartupeļi
150g auksti kūpināta desa
60g cietais siers
100g rukola
1 ēd.k. kūpināta paprika
olīveļļa


Mērcei:

100g krējums
1 ķiploka daiviņa
4 ēd.k. saldskābā čili mērci "Burka&ledus"

 

 

 

Pagatavošana:


Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. 

Kartupeļus nomizo (jaunos kartupeļus var vienkārši kārtīgi nomazgāt), sagriež daiviņās. Kartupeļus kārto uz cepešpannas, pārkaisa ar sāli un papriku, pārlej ar eļļu un cep cepeškrāsnī līdz kartupeļi ir gatavi.

Desu sagriež plānās šķēlītēs un cep sausā pannā (bez eļļas) līdz tās maina krāsu.

Sieru sarīvē. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Pa šķipsniņai siera uzber uz papīra, veidojot aplīšus. Cep cepeškrāsnī līdz siers ir izkusis. Sieru atdzesē, tad tas būs ciets un kraukšķīgs.


Mērcei krējumu sajauc ar čili mērci un sasmalcinātu ķiploku.


Porcijas šķīvjos kārto kartupeļus, rukolu, desu un siera čipsus. Pārlej ar mērci un pasniedz.