Makaroni ar gaļas bumbiņām un brokoļiem

Sastāvdaļas:

 

 

1 iep. gaļas bumbiņas ar brokoļiem un zirņiem "RAKVERE"
200g pilngraudu pasta
1 brokolis
100g rīvēts cietais siers
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. eļļa
sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

Brokoli sadala mazākos gabalos vai ziedos un novārā sālsūdenī, 8-10 min. Brokoļus uzreiz noskalo ar aukstu ūdeni, lai apturētu vārīšanas procesu - šādi brokoļi paliks koši zaļi un, pats galvenais, saglabās visus vitamīnus, nepārvārīsies un būs kraukšķīgi.

 

Atsevišķā katliņā novāra makaronus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina, mazliet atstājot mērcei. Un makaronus nekādā gadījumā neskalo, kā to darīja mūsu Omītes, jo šādi tiek noskalots virsējais slānis un mērce sliktāk līp pie makaroniem. Un tas jau pats garšīgākais, lai makaroni būtu pilnīgi aplipuši ar sieru un citiem labumiem, vai ne?

 

Pannā uzkarsē eļļu un apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus. Pievieno bumbiņas un apcep arī tos. Tad pievieno brokoļus, makaronus ar visu šķidrumu (nu apmēram puskausiņš) un apcep visu pāris minūtes. Pārkaisa ar sieru, apmaisa un var pasniegt.

 

Lai labi garšo!