Īsti latviešu sendviči ar cūkas karbonādi

Pēdējie pētījumi un atkājumi liecina, ka sviests obilgāti ir jāēd katram cilvēkam. Es neatceros, cik īsti daudz tas sviests ir jāēd, bet tas ir fakts. Un cūkgaļa, no kuras vēl pavisam nesen daudzi mani paziņas grieza prom degunus, arī ir ļoti labs produkts. Un pat speķis cilvēkam ir vajadzīgs, tiesa gan saprāta robežās. Tā kā mūsu pašu latviešu virtuve ir pat ļoti pareiza. Es vēl izmantoju kaņepju sēklas un latviešu maizi - saldskābo maizi. Un beigās man sanāca ļoti garšīgs īsts latviešu sendvičs. 

Sastāvdaļas:

 

 

1 iep. cūkas karbonāde šķēlēs "Rakvere"
8 saldskābās maizes šķēles
120g sviests
1 ēd.k. kaņepju aizdars
2 marinēti gurķi
2 ķiploka daiviņa
sāls, pipari

 

Marinādei:

2 ēd.k. Balzamiko etiķis
1 ēd.k. angļu sinepes
1 ēd.k. medus

 

Pagatavošana:

 

Marinādes sastāvdaļas sajauc bļodā un iemarinē tajā gaļas šķēles uz apm. 1 stundu. Karbonādes jau ir izklapētas, tāpec tās uzreiz var likt marinādē.

 

Mīkstu sviestu sajauc ar kaņepēm, sasmalcinātiem  ķiplokiem, pēc garšas pievieno sāli. Ar šo sviestu plānā kārtā apsmērē maizes šķēles no abām pusēm un tad maizes apcep grila pannā no abām pusēm. Maizes šķēles atdzesē.


Tajā pašā grila pannā uzcep cūkas karbonādes. Atdzesē. Ja ir vēlēšanās, var uzkaisīt sāli un svaigi maltus piparus.

Tagad liek sendviču kopā. Uz četrām maizes šķēlēm uzsmērē nežēlojot sviestu. Liek pa vienai karbonādei, sagrieztus marinētus gurķus un apsedz ar atlikušām maizes šķēlēm.

Pasniedz ar dārzeņu salātiem.