Buddas bļoda ar cūkgaļu un mango mērci

Šodien padalīšos ar vienu interesantu recepti. Vairākos ārzemju blogos esmu piefiksējis interesantu ēdienu - Buddha bowl. Pie tam saturs parasti ir dažāds, vienāds ir tikai pasniegšanas vieds - visas sastāvdaļas ir atsevišķi saliktas, šad-tad pārliets ar mērci, šad-tad mērci pasniedz klāt. Un tad tu pats jau savā bļodiņā visu samaisi. Man ļoti patika, vēl jo vairāk tāpēc, ka var kontrolēt cik daudz un ko tu liec. Manā bļodā var skaidri redzēt ceturtdaļu olbaltumu, ceturtdaļu ogļhidrātu un pusi ar šķiedrvielām - viss kā pienākās! Jā, es mazliet nošmaucu un pieliku mazliet vairāk gaļas, jo smu nelabojas gaļēdājs! Noteikti pamēģiniet šo recepti - tas ir fantastiski garšīgi!

Sastāvdaļas:

 

 

450g cūkgaļas stroganovs "RAKVERE"
125g nūdeles
1-2 burkāni (atkarībā no lieluma)
1/2 paprika
1/2 ķīniešu kāposts
2 ēd.k. saldskābā čili mērce
2 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. rīvēta ingvera sakne
sojas mērce
kokosa eļļa
sezama sēkliņas


Mērcei:

200g mango (var būt saldēts)
1/2 tējk. čili pasta
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. rīsu etiķis
3 ēd.k. olīveļļa
sāls, cukurs

 

Pagatavošana:

 


Gatavo mērci. Visas mērces sastāvdaļas sasmalcina blenderī līdz mērce ir viendabīga. Pēc savas gaumes var pievienot vēl garšvielas un pēc nepieciešamības pievieno vēl eļļu.

Pannā izkausē eļļu un kārtīgi apcep gaļas gabaliņus. Pievieno saldskābo čili mērci, sasmalcinātu ķiploku, ingveru, pēc garšas sojas mērci un cep vēl minūtes 5.

Nūdeles novārā sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej.

Burkānus nomizo. Ķīniešu kāpostu, burkānus un papriku sagriež garās strēmelītēs.


Gaļu, nūdeles, dārzeņus kārto bļodā. Pārkaisa visu ar sezama sēkliņām. Pasniedz ar mango mērci un sojas mērci, kuras katrs pievieno pats un samaisa.