Kefīra aukstā zupa ar sieru un paipalu olām

Izskatās, ka vasara, beidzot, ir klāt. Ar katru dienu paliek aizvien karstāk, tāpēc ēdiens paliek aizvien aukstāks un vieglāks.

Sastāvdaļas (4porc.):

 

1L Valio Gefilus kefīrs
2 avokado
150g svaigs gurķis
1 mazs sarkans sīpols
50g Fetas siers
8 paipalu olas
1/2 citrons
10g dilles
sinepes
mārrutki
sāls, cukurs

 

Pagatavošana (35 min.):

 

1. Kefīram pievieno sinepes, sāli un cukuru pēc garšas, kārtīgi samaisa un līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

 

2. Olas novāra, atdzesē un noloba. Avokado sagriež smalkos kubiņos un pievieno svaigi spiestu citrona sulu, apmaisa. To dara, lai avokado nezaudētu savu košo krāsu. Gurķi sagriež tāda paša izmēra kubiņos. Sīpolu un dilles sakapā.

 

3. Visu samaisa, pievieno pēc garšas mārrutkus, sāli un cukuru.

 

4. Kefīru lej porcijas šķīvjos, pievieno avokado-gurķu masu. Pa virsu uzber sadrupinātu sieru. Dekorē ar paipalu olu pusītēm un svaigām dillēm. Pasniedz uzreiz.