Skābeņu zupa ar gaļas bumbiņām

Kamēr vēl ir skābenes, jāpaspēj uzvārīt pāris reizes skābeņu zupu. Skābenes man vienmēr atgādina par vasaras sākumu, par tik ilgi gaidītu sauli un siltumu. Un tās tik ātri beidzas, ka līdz nākamajam pavasarim paspēju kārtīgi noilgoties.

 

Gatavojam skābeņu zupu un lai mums gara vasara!

Sastāvdaļas (4porc.):

 

200ml saldais krējums 15%

250g skābenes

3 kartupeļi

1 sīpols

1/2 tējk. čili pasta

sāls, pipari

 

Gaļas bumbiņām:

500-600g maltā gaļa (cūkgaļas, jauktā)

3 ķiploka daiviņas

2 ēd.k. Balzamiko etiķis

1 ēd.k. Provansas garšvielas

1/2 ēd.k. paprikas pulveris

sāls

 

 

Pagatavošana (35 min.):

 

1. Gatavo gaļas bumbiņas. Maltai gaļai pievieno sasmalcinātus ķiplokus, etiķi, garšvielas, paprikas pulveri un sāli pēc garšas. Kārtīgi samaisa un izdauza, lai aitrbīvotos no gaisa burbulīšiem. No maltās gaļas ar mitrām rokām veido neleilas bumbiņas. Katlā ar biezu apakšu (kurā vārīsies zupa) bumbiņas apcep no visām pusēm, lai tās kļūst zeltainas.

 

2. Tur pat katlā apcep sagrieztu sīpolu, līdz tas ir caurspīdīgs. Pievieno apm. 2 l ūdens (var arī dārzeņu vai vistas buljonu), nomizotus un sagrieztus kartupeļus, sāli un piparus pēc garšas. Vāra, līdz kartupeļi ir mīksti. Pievieno saldo krējumu, čili pastu, sagrieztas skābenes un vāra 2-3 min. Uguni izslēdz, apsedz ar vāku un ļauj ievilkties.

 

4. Zupu salej šķīvjos un pasniedz.