Kartupeļu pankūkas

Šīs ir garšīgākās kartupeļu pankūkas forever!  Es šādas gatavoju diezgan bieži. Visvairāk man garšo tās ar mārrutku mērci (krējums un mārrutki). 

 

 

 

Sastāvdaļas:

 

apm. 1 kg kartupeļi
1 ola

3 ķiploka daiviņas

sāls, pipari

eļļa cepšanai


 

 

Pagatavošana:

 

1.  Kartupeļus nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. No kartupeļu masas notecina leiko šķidrumu.  Pievieno olu, sasmalcinātus ķiplokus, sāli un svaigi maltus pēc garšas. Samaisa.

 

2.  Uzkarsē pannā eļļu un izcep pankūkas, liekot pa 1 ēd.k. uz katru pankūku.

 

3.  Pankūkas pasniedz ar krējumu, ievārījumu, pikantu mērci, lasi, bekonu un tml.