Holandiešu pankūka (dutch pancake)

Šī pankūka mierīgi var aizvietot kūku, ja to pasniedz ar saldējumu un augļiem vai sezonā ar saldo krējumu un zemenēm.

Recepte domāta 22-24cm lielai formai, bet mierīgi var ņemt pāris mazākas un tad katram ēdājam var papsniegt savu pankūku. 

 

Sastāvdaļas:

 

1/2 gl milti (75g)
1/2 gl piens (140g)
2 olas

2 ēd.k. cukurs

1 tējk. vanilīna cukurs

10g sviests

malts kanēlis
 

 

Pagatavošana:

 

1.  Pirmām kārtām, ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem.  Uzreiz cepeškrāsnī liek karstumizturīgu  formu.

 

2.  Olas uzputo ar cukuru. Pievieno miltus, pienu, malto kanēli un uzputo vēlreiz.

 

3.  No uzkarsušas cepeškrāsns izņem formu un ieliek sviestu. Ļauj sviestam izkust. Formā pārlej mīklu un liek atpakaļ cepeskrāsnī uz 20 min. 
 

4. Pasniedz pankūku ar visu, ko sirds vēlas - augļiem, saldo krējumu, biezpienu, saldējumu, ievārījumu, šokolādi. Es šoreiz vienkārši pavārīju 5 min. ābolu šķēlītes un pārlēju tās ar karameli.