Sirsnīgas pankūkas

Iedomājies, kādreiz, sen-senos laikos, pankūkas nepildīja ar gaļu, šķiņķi vai sieru, jo tas esot bijis ļoti dārgi. Ar lielu izbrīnu uzzināju, ka gaļas vietā izmantoja sirdi. Ja es nezinātu, ka tā ir sirds, mūžā nebūtu uzminējis ar ko ir pildītas šīs pankūkas. Uzreiz patiekšu, man bija liellopa sirds, bet var ņemt cūku sirdis - tās ir mazākas pēc izmēra un ir krietni lētākas.

Sastāvdaļas:

 

500g milti

225ml piens
2 olas

sāls, cukurs

 

Pildījumam:

apm. 1 kg svaigas sirdis

2 sīpoli

3 ķiploka daiviņas

20g sviests

3 lauru lapas

4-5 smarīgie pipari

sāls, pipari

 

eļļa cepšanai

 

 

Pagatavošana:

 

1.  Gatavo pildījumu. Sirdi sagriež mazākos gabalos, pārlej ar ūdeni, uzvāra, nosmeļ putas, pievieno lauru lapas un smaržīgos piparus un vāra apm. 1,5st. Sirdi atdzesē un samaļ ar gaļas mašīnu vai sasmalcina ar blenderi. 

Sīpolus un ķiplokus sasmalcina, apcep sviestā un pievieno sasmalcinātais sirdij. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

 

2.  Gatavo pankūkas.  Olas uzputo, pievieno pienu un miltus un uzputo vēlreiz. Pievieno pa šķipsniņai sāls un cukuru. 

Uzkarsētā pannā izcep plānās pankūkas. Pankūkas cep prakstiski tikai no vienas puses, otru pusi apcep tikai lai nav pavisam jēls.

 

3.  Gatavas pankūkas liek uz darba virsmas ar apcepto daļu uz augšu. Liek pildījumu - man sanāca divas pilnas karotes uz vienu pankūku. Tad pankūkas satin un cep vēlreiz.

 

4. Pasniedz ar krējumu.