Karameļu kafija

Vēl 10 gadus atpakaļ visi uzskatīja, ka kafija ir kaitīga. Taču, pēdējie pētījumi liecina, ka ja ar to nepārspīlēt (norma esot 2-3 porcijas dienā), tad kafija ir pat ļoti ieteicama. Tā noņem nogurumu, stimulē smadzeņu un kuņģa darbību. Esot pat pierādīts, ka cilvēki, kuri dzer kafiju, ir daudz mierīgāki, ar noturīgāku psihi un mazāk pakļauti depresijai.

 

Un ja kafija ir garšīga, tad tā jādzer obligāti!

 

Sastāvdaļas (2 porc.):


500ml Alma piens 2,5%
50g karameļu sīrups
200ml svaigi pagatavota kafija
1 kanēļa standziņa
1-2 krustnagliņas

 

Pagatavošana:

 

1. Katliņā ielej pienu, pievieno krustnagliņas, kanēļa standziņu un uzsilda. Ļauj 5 min ievilkties. Tad izņem garšvielas un ar mikseri pienu uzputo.
 

2. Kafijas krūzēs vai glāzēs ielej karameļu sīrupu, kafiju un tad pievieno karstu pienu.

 

3. Pirms pasniegšanas var izdekorēt ar karameļu sīrupu.