Jogurta kūka

Man liekas, ka jogurta kūkas man garšo visvairāk. Pamatni, protams, var gatavot no cepumiem, kuri aug veikalā. Bet man vairāk gaŗso cept pašam, jo tad pamatne ir kraukšķīgāka un vieglāka. Un, gribas ticēt, ka arī veselīgāka, jo nav palmu eļļas un ķīmija.

Sastāvdaļas (forma 22cm):

 

Pamatnei:
320g milti
180g + 85g sviests
160g cukurs
80g rieksti (lazdu, mandeļu, indijas)
3g sāls

 

Pildījumam:
720g Gefilus jogurts ar persiku-papaijas piedevu
300g Alma biezpiena krēms ar meža zemenēm
170g marmelāde
15g želatīns

Pagatavošana:

 

1. Riekstus sasmalcina blenderī. Pievieno miltus, cukuru, 180g auksta sviesta,sāli un vēlreiz sablendē - jāsanāk mitrām drupačām. Novieto uz 1 stundu ledusskapī. Tad drupačas pārber cepamā formā un cep cepeškrāsnī 180 grādos apm. 25 min.. Pāris reizes cepšanas laikā drupačas apmaisa.  Pēc cepšanas tās atdzesē, pievieno izkausētu atlikušo sviestu, samaisa.

 

2. Formu ar noņemamiem bortiem izklāj ar cepamo papīru un no drupaču masas izveido pamatni, piespiežot ar pirkstiem pie sāniem un apakšas. 

 

3. Želatīnu uzbriedina un izkausē. Marmelādi sagriež kubiņos.

 

4. Trešdaļu želatīna pievieno biezpiena krēmam un to izkārto uz kūkas pamatnes.

Atlikušo želatīnu iejauc jogurta masā. Pieiveno arī 50g marmelādes, apmaisa un pārlej pa virsu kūkai. Izlīdzina.

 

5. Kūku liek ledusskapī vismaz uz 6 stundām. Dekorē ar atlikušo marmelādi un pasniedz ar karameļu sīrupu.