Strūdele ar sieru un šķiņķi

Uzreiz varu pateikt, ka īsti pareiza šī strūdele nav - īstai strūdeles mīklai jābūt tik plānai, lai varētu izlasīt grāmatu caur to. Un pagatavot šo mīklu nav nemaz tik viegli - es mēģināju ))) Tāpēc šo posmu es izlaižu un mīklu parasti pērku gatavu, kārtaino, uz sviesta bāzes.  Tad arī vakariņas gatavas daudz ātrāk un jautrāk.

Sastāvdaļas (6-8 porc.):


150g Valio Krievijas siers
1 iep. Viola kausētais siers ar ķiplokiem un maurlokiem
250g kūpināts šķiņķis
300g kārtainā bezrauga mīkla
1 ola
200g krējums
1 ēd.k. mājas mārrutki
maurloki
sāls
 

Pagatavošana (30 min+laiks cepeškrāsnī):

 

1. Mīklu sadala divās daļās. Katru daļu izrullē pēc iespējas plānāk.

 

2. Uz darba virsmas izklāj mīklu, kuru apsmērē plānā kārtā ar kausēto sieru. Uzklāj pa virsu otru mīklas kārtu, apsmērē to ar kausēto sieru un pārkaisa ar rīvētu Krievijas sieru. Pa virsu uzklāj šķiņķā šķēles. Mīklu sarullē un pārliek uz cepešpannas, kuru iepriekš izklāj  ar cepamo papīru. Pārsmērē pa virsu ar sakultu olu un pārkaisa ar atlikušo sieru.

 

3. Cep strūdeli 30-35 min. 190 grādos.

 

4. Kamēr strūdele cepās, gatavo mērci. Krējumu sajauc ar mārrutkiem, sasmalcinātiem maurlokiem un pievieno pēc garšas sāli.

 

5. Strūdeli pasniedz siltu ar krējuma-mārrutku mērci.