Kabaču omlete ar bekonu

Vispār jau kabači nav mans ēdiens un man tie nemaz negaršo, bet šajā receptē tos nemaz nejūt. Tikai iesaku nepalielināt tieši kabaču daudzumu, jo viņi sāk sulot un omlete īsti nesanāk.
Un olu masai iesaku sāli klāt nelikt, jo bekons un siers jau paši par sevi ir pietiekami sāļi.

Sastāvdaļas:

 

4 olas
100g kabacis
150g auksti kūpināts bekons angļu gaumē "Rakvere"
100g Čedaras siers
2 ēd.k. krējums
dilles, pētersīļi
1 ķiploka daiviņa
eļļa

 

 

Pagatavošana:

 

Sieru un kabaci sarīvē uz dārzeņu rīves. Bekonu sagriez strēmelītēs. Zaļumus un ķiploku smalki sakapā.


Olām pievieno krējumu un uzputo. Pievieno kabaci, ķiplokus un samaisi.

Atsevišķā bļodā sajauc bekonu, sieru un zaļumus.

Uzkarsē pannu. Ielej pusi no olu maisījumu un cep, nedaudz apmaisot ar lāpstiņu. Kad olas ir sarecējušas uz vienas omletes puses liec pusi no siera-bekona maisījuma. Apsedz ar brīvu omletes daļu un cep līdz gatavībai. Uzcep tādu pašu otru omleti.


Ļoti garšīgi omleti pasniegt ar gurķu salātiem un krējumu.