Biezpiena kūka ar citroniem

Ak, mans Dievs! Šī ir ideāla kūka - ne pārāk salda, ne pārāk sausa un ātri pagatavojama. Man vairāk laika aizņēma filmēt storijus, nekā to kūku reāli gatavot.  Tev noteikti tā jāuzcep un jāpagaršo!

Un ko vēl darīt šajās dienās? Mēģināt jaunas receptes, protams! 

Sastāvdaļas (forma 22cm):

 

250g biezpiens

230g milti

150g cukurs

115g sviests

3 olas

1 citrons

1/2 tējk. vanilīna cukurs

1/2 tējk. cepamais pulveris

mandeļu skaidiņas dekoram

Pagatavošana:

 

1. Sviestu izkausē un atdzesē. Citronu kārtīgi nomazgā, norīvē miziņu un sagriež uz pusēm: no vienas pusītes izspiež sulu, otru pusīti sagriež šķēlītēs.

 

2. Olas uzputo ar cukuru, pievieno biezpienu (vēlams krēmveidīgu), vaniļas cukuru, rīvētu citrona miziņu un citrona sulu un uzputo vēlreiz. Mīklai pievieno miltus, cepamo pulveri, izkausētu sviestu un kārtīgi samaisa.

 

3. Mīklu pārlej formā, izdekorē ar citrona šķēlītēm, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 45-50 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

 

4. Kūku pasniedz atdzesētu.