Ātrā pasta ar gaļas-dārzeņu mērci

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

500g pasta

400g maltā gaļa

1 burkāns

1 selerijas kāts

2-3 ķiploka daiviņas

50g cietais siers

zaļie loki

kaltēta raudene

zaļumi

sāls, pipari

 

Pagatavošana (25 min):

 

1. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej, atstājot mazliet mērcei.

 

2. Burkānu notīra un sagriež palielos gabalos. Tieši tāpat sagriež selerijas kātu. Blenderī liek burkānus, selerijas, zaļos lokus, ķiplokus un visu sasmalcina.

 

3. Pannā uzkarsē mazliet eļļas un ātri apcep samalcinātus dārzeņus. Pievieno malto gaļu un cep līdz gaļa ir gatava.

 

4. Tad pannā pārliek pastu ar visu saglabāto ūdeni, apmaisa, pēc garšas pievieno sāli, kaltētu raudeni un svaigi maltus piparus. Uzrīvē sieru (atstāj mazliet dekorēšanai), apmaisa un uguni izslēdz.

 

5. Pasniedz pārkaisot ar sasmacinātiem zaļumiem un sieru.