Vistu gaļas nageti. Kurus izvēlēties?!

Vistu nagetus piedāvā "Ķekava" un "Rīgas Miesnieks". "Ķekava" piedāvā divu veidu nagetus - ar sieru, bet es izvēlējos bez siera, jo "Rīgas Miesnieks" ar sieru pildītus nagetus nepiedāvā.
Nolēmu būs korektāk, ja abi testējamie produkti būs bez siera.


Tad nu par iepakojumu. Jestrāks un "garšīgāks" izskatās "Ķekava" iepakojums. Man vispār nav īsti ir skaidrs kāpēc "Rīgas Miesnieks" šobrīd visu savu produkciju sācis iepakot agresīvi violetā krāsā. Man personīgi šķiet, ka šī krāsa gaļas produktiem īpaši neder, bet varbūt kļūdos.

 

Uzņēmuma "Rīgas Miesnieks" nagetu iepakojums ir 350 gramu smags, bet uzņēmuma "Ķekava" nagetes (kā īsti ir pareizi? nageti vai nagetes?) 310 gramu.

 

Uzņēmuma "Rīgas Miesnieks" piedāvātie nageti ražoti Igaunijā, bet "Ķekava" izplata uzņēmumā "Lielzeltiņi" gatavotos vista gaļas gabaliņus. Jā, vēl kāda nianse - uzņēmums "Rīgas Miesnieks" uz iepakojuma izcēlis faktu, ka vistas gaļas nageti gatavoti no cāļa filejas (41%), bet "Ķekava" raksta, ka izmantota cāļa gaļa (62%).


Nekādus briesmīgo vielu nosaukumus uz iepakojuma neatradu, tātad - laiks degustācijai!

 

No sākuma nogaršoju šos abu veidu nagetus svaigus, nu neceptus, lai gan tas ir nosacīti, jo uz "Miesnieka" iepakojuma rakstīts, ka produkts ir cepts rapšu eļļā. Tātad, līdz manīm kāds šos nagetus jau ir gatavojis.... :) Nu arī uz otra testējamā produkta, ko piedāvā uzņēmums "Ķekava", ir informācija, ka produkts ir gatavs lietošanai un to atliek vien uzsildīt. Ko arī rekomendēju darīt, jo neceptiem nagetiem nav tā garša. Uzcepu.


Vizuāli man labāk patika "Ķekava" piedāvātie vistas gabaliņi, bet sulīgāki tomēr ir "Rīgas Miesnieks" izplatītie.

 

Zinu, zinu, par gaumi jau nestrīdas un es nemaz nedomāju strīdēties! Ja nākamreiz pats slinkošu un negatavošu nagetus pats, tad veikala grozā pie šī piedāvājuma izvēlēšos "Rīgas Miesnieks" cāļa filejas nagetus.

 

P.S.  Vēl gan jānogaršo uzņēmuma "Ķekava" vistu gaļas nageti ar sieru!