Riga Food 2018. Ko es tur ēdu?

Kā jau katru gadu, arī šogad devos uz izstādi "Rīga Food 2018" un biju nedaudz izbrīnīts cik maz tomēr piedalijās vietējo ražotāju. Bet par visu pēc kārtas.

 

 

Es jau nesaku, ka izstādē nebija ko redzēt un ko iepazīt, bet tajā nepiedalījās daudzi Latvijas uzņēmumi, kuri iepriekšējos gados šajā izstādē bija sastopami.  Nez kāds tam būtu iemesls? Neredz vairs sevi Latvijas tirgū? Nav atdeves no šādiem pasākumiem? Vai pārāk dārgas vietas?

 

 

 

Musli batoniņš ar kaņepju sēklām, grūbu asinsdesa ar piparmētru, mārrutku šokolādes trifeles, pasaulē asākie pipari Carolina Reaper – šos un vēl daudzus citus Latvijā ražotus un audzētus produktus varēja apskatīt, pagaršot un iegādāties - man par pārsteigumu, cenas lētākas nekā veikalos. Kaut gan ir ierasts, ka cenas šādos pasākumos nenormāli saskrūvē.

 

 

 

Taču ja atmiņa mani neviļ iepriekšējos gados mājražotāju piedāvājumi reģionu halles ekspozīcijā “Novada Garša” bija izstādīti plašāk. Šogad halle tāda pustukša.

 

 

 

 

Es, protams, izmantoju iespēju iegādāties Carolina Reaper pipariņus (lieliska piedeva pie čatņiem un pašu gatavotām mērcēm), kā arī īstu Lotgoļu kvasu. Ohoho, cik tas ir garšīgs!

 

 

 

 

Ražotāju hallē nedaudz uzkavējos PROMO Cash & Carry stendā, kur Dana no PROMO Food service pastāstija par plašo piedāvājumu. Jā, septembra mēnesī atvērises īpašs PROMO Cash & Carry veikals, blakus DOMINA centram. Iespējams, par jauno centru kādā no nākamajiem rakstiem.

 

 

 

 

 

Satiku arī "NOO Cepeškungs" galveno cilvēku Latvijā - Juri Grinbergu, kurš mani atkārtoti uzaicināja uz jaunās līnijas "Street Food" prezentāciju, bet par to lasi nākamajā rakstā.

 

 

 

 

Bet tagad  vairāk par šo pudeles īpašo dizainu. Molecola pudeles forma ir visiem zināmie skaitļi - 90-60-90. Šie cipari raksturo sievietes perfekto ķermeņa formu. Pudeles ornaments veidots pēc autentiskajiem Itāļu rakstiem. Ja neieskaita kolas ekstraktu, Molecola ir gatavota tikai no Itālijā ražotiem produktiem. Molecolai izmanto minerālūdeni no Itālijas vietējiem avotiem. Molecolas katalogiem un reklāmas kartītēm tika uzņemtas īpašas bildes, kuras veidoja  Itālijas spicākais ēdienu fotogrāfs. Diemžēl viņa vārdu man nepateica, bet man liekas, ka mūsu bilde arī nav ne par kapeiku sliktāka! :)

 

 

 

Ja esi uzņēmējs, sakontaktējies ar ražotāju, jo man šī kola garšoja un noteikti to par labu atzīs arī patērētājs Latvijā!

 

 

 

Kā vienu no īpašiem produktiem varu minēt itāļu uzņēmuma ražoto Colu. Tās nosaukums ir Molecola. Aprunājos ar uzņēmuma pārstāvjiem, jo mani ieintriģēja šī dzēriena pudeles dizains.

 

 

 

Jāsaka ka ne velti!  2017. gadā tieši Molecola saņēma prestižo IDA balvu par labāko dizainu iepakojumam! Molecola ir saņēmusi arī ItalCheck sertifikātu par autentisku Itālijas produktu. Lai saņemtu šo balvu Molecola komanda speciāli brauca uz Losandželesu.

 

 

 

 

Nu, protams, arī stends ar Jelly Belly pupiņām piesaistīja manu uzmanību. Tur visu laiku tusēja bērni, kuri uzstājās otrā hallē priekšnesumos.

 

 

 

Un vēl man likās interesanti buljoni no Igaunijas. Man ļoti patika iepakojums. Man liekas, tāds apetīti rosinošs un liek domāt par dabīgām sastāvdaļām. Man arī patika prezentācijas veids - tejkannās buljons saglabājās silts un, protams, arī garšīgs!