Pilngraudu kraukšķi, kurus var baudīt ar tīrāku sirdsapziņu...

Mēs ar vecākiem šad un tad strīdamies veikalā par vienu tēmu - čipsi. Vecāki tos ne vienmēr veikalā ļauj nopirkt, saka; "Paņem labāk ko veselīgāku".... Bet man garšo! Es vispār nepazīstu nevienu bērnu, kam negaršotu čipsi!

 

Un te ar īpašu izdomu izcēlušies "Ādažu čipsi".

 

Šobrīd veikalos parādijās "Pilngraudu kraukšķi ar krējuma un sīpola garšu" un "Pilngraudu kraukšķi ar tomātu salsas garšu". Jāsaka, nostrādāja!  Vecāki, redzot manu izvēli veikalā, apskatīja iepakojumu un atļāva! Uz iepakojuma atrodama sekojoša informācija - "Šķiedrvielu avots! 70% pilngraudu miltu! Bagātīga garša"... Nu tad beidzot! Veselīgi un jauniešu figūru neapdraudoši čipsi-kraukšķi!


Taču tā gluži nav. :) Diemžēl, arī šos, jāsaka pēc garšas tīri labos izstrādājumus, brīvi kraukšķināt cik uziet nevarēs. Šie kraukški ir gatavoti saulespuķu eļļā (ne palmu eļļā) kas jau ir pirmais pluss, bet šāds izstrādājums nevar būt bez taukiem un sāls. Kaloriju dauduzms ir tāds pats, ka parastajos čipšos - te nekas nemainās. Bet gatavoti no pilngraudu miltiem - tas ir otrs pluss!  Uz iepakojuma minēts, ka nesatur konservantus un E621 es satāvā arī neatradu, taču garšas pastiprinātāji ir minēti.


Pats ražotājs uz paciņas min: "Beidzot ir kāds našķis, kas fantastiski garšo un ko var baudīt ar mazliet tīrāku sirdsapziņu...."  Sirdsapziņu? Man ar šo lietu viss ir labākajā kārtībā arī baudot kaitīgus ēdienus..., bet nu labi.

 

Ja jūs interesē manas domas par šo produktu, tad teikšu tā - man kraukšķi ar salsas garšu attālināti atgādināja Doritos ar čilli garšu. Tikai šie ir maigāki.  Ja neesat lasījuši manu rakstu par "Doritos", to var izlasīt šeit. 

 

Bet kraukšķi ar sīpoliem un krējumu man nedaudz atgādināja bekona kraukšķus ko pirms kādas filmas var iegādāt kinoteātros. Arī pēc skata tie nedaudz līdzīgi.

 

Lai nu kā, es priecājos par jaunām garšām un jauniem produktiem, jo tas padara garšas kārpiņas trakas un mūsu dzīvi garšīgāku. :) Labi pateicu, vai ne? Lai nu kā, čipsi vai kraukšķi un citi kārumi ir un paliek svētku vai nedēļas nogales našķis, ar kuriem īpaši jau aizrauties nevajadzētu.