Kā es pie Lauvām pankūkas ēdu!

Pankūkas! Jā, kādas pankūkas ir? Protams, garšīgas! :) Bet kādus pankūku veidus Jūs zinat? Tās var būt plānās pankūkas, biezās pankūkas, pankūkas ar pildījumu un bez pildījuma, sāļas vai saldas....Visādas!


Viduslaikos pirmās trīs uzceptās pankūkas tika uzskatītas par īpašām. Katrai pankūkai pirms ēšanas tika uzvilkts krusts un tā vidū bija jāpakaisa sāls - tas esot atvairījis ļaunos garus.

 

 

 

Bet es gribu šodien padalīties ar kādu īpašu vietu, kurā paciemojos.

 

Kādā no kolektīvās iepirkšanās vietnēm tika piedāvāti kuponi, kurus iegādājoties bija iespēja pieēsties ar visdažādākām pankūkām. Es uzaicināju vecākus uz pankūku ballīti un viņi dažus kuponus iegādājās. Precīzāk, trīs kuponus -  katru 5 Euro vērtībā! Bet, galvenais, katra kupona vērtība pankūku karalistē (īstais nosaukums LAUVAS P.K.) bija 10 EURO vērts! Nav slikti, vai ne? :)

 

 

Tad nu vienu dienu devāmies uz pankūkām, uz Lauvas ielu 2! Sākumā bijām apmulsuši kur iet iekšā - kafejnīcas izkārtne saplūdusi ar ēkas fasādi un garāmbraucot to nemaz nemanijām.

 

 

 

 

Kad iegājām, uzreiz pievērsām uzmanību interjeram. Tas tāds draudzīgs un krāsains! Radās sajūta, ka esi atnācis pie kāda čoma uz mājām, kur vienkārši garšīgi smaržo pēc pankūkām.

 

 

Arī apkalpošana jauka, tāda kā vajag. Varēja just, cilvēki dara darbu, kurš viņiem patīk. :) Paņēmām ēdienkartes un man atnesa spainīti ar krītiņiem....Jā! Uz galdiņiem ne tikai drīkst likt šķīvīšus ar pankūkām un glāzi ar sulu, bet kamēr gaidi pasūtījumu uz tiem drīkst zīmēt!

Es uzzīmēju savu ne īpaši slaveno (pagaidām) instagrama Piparu un pasūtiju "Hawaiiblin" pankūkas (pankūkas ar ananāsiem, vistu, tomātiem un mērci) un amerikāņu pankūkas ar kļavu sīrupu un banāniem. Vecāki pasūtīja pankūkas un dzērienus savai gaumei...

 

 

 

WOW! Kas par garšu! Pankūkas bija līmenī! Mēs knapi apēdām to, ko bijām pasūtījuši.... :)
Pilnīgi pietiek ar vienu "L" izmēra pankūku, bet viņas ir tik garšīgas, ka gribās nogaršot vēl un vēl!

 

Bet tāpēc braukšu uz šo jauko vietiņu vēlreiz!

 

Jā, norēķinu kartes te nepieņem. Only Cash! ;)