Saldēti burgeri veikalu plauktos. Vai tos drīkst ēst?

Kāda veikala saldētavā (vai aukstajā skapī) ieraudzīju krāsainas paciņas ar burgeriem. Opā! Ņem un tikai atsildi! Nav pat no mājas jāiet, lai dabūtu burgeri nobaudīt! Cena arī zem euro, tad nolēmu - paņemšu un papētīšu šo produktu. Ražo šos burgerus Lietuvā uzņēmums "Mantinga".

 

 

Sākšu ar garšu. Pēc burgera uzsildīšanas pēc garšas tas neatpaliek no McDonalds vai Hessburger piedāvājuma. Tātad var secināt, ka baumas par to, ka šajās iestādēs burgeru sastāvdaļas tiek uzglabātas sasaldētas, varētu atbilst īstenībai. Tas patiešām darbojas - paņem sasaldētu burgeri, krāsni iekšā un pēc nepilnām 10 minūtēm baudi. Taču mani vecāki mani māca, ka  jāizpēta arī uz paciņas rakstītais.
 

 

 

 

 

Ar "E" vielām šis burgeris ir nodrošināts kā speckareivis pirms kaujas uzdevuma! :) Ir visādi "E" - E471, E482, E472e, E412 un E401, E330, E296, E202, E954, E160a un E160c. Taču tas nav viss! Šis burgers bagātināts arī ar palmu eļļu! Palmu eļļai piemīt viszemākā vērtība, salīdzinot ar citām augu eļļām. Taču ražotājiem tā ir lēts un izdevīgs produkts. Un otrs komponents, kurš atrodas burgera pašā centrā, ir mehāniski atdalīta gaļa!

 

 

 

Tiem, kuri nezin kas ir mehāniski atdalīta gaļa, pastāstīšu -mehāniski atdalīta gaļa (vistas, jo cūku un liellopu gaļu šādi “atkaulot” cilvēku pārtikas patēriņam ir aizliegts) ir samalts vistas karkass kopā ar cīpslām un spalvām, kuri pēc tam izspiesti cauri sietam, lai tādējādi atdalītu kaulu atlikumus. Rezultātā tiek iegūta sārta masa, kurai pievieno krāsvielas, sāli, garšas pastiprinātājus, visus iespējamos "E"  un tad piedāvā patērētājiem kā “vistas nagetus” vai desas.  Gaļas pārstrādātāji to ar prieku dara, jo tā ir lēta zemākās kvalitātes izejviela.
 

 


Man jautājumu nav - es to vairs neēdīšu!