Kā es uz Lietuvu braucu dinozaurus un delfīnus lūkoties

"Dinozauru parks" atrodas septiņu kilometru attālumā no Klaipēdas un 23 kilometrus no Palangas. Ziemā dinozauri guļ, bet jau no aprīļa visu vasaru apmeklētāji var apskatīt vairāk kā 40 dinozaurus (dinozauru izbāzeņus) dodoties pastaigā pa mežu.

 

Būtisks pluss - iegādājoties ieejas biļeti visas atrakcijas ietilpst biļetes cenā. Parkā ir divi lieli rotaļu laukumi, mazākie bērni var vizināties karuselī, braukāties ar mašīnām, lēkāt pa batutiem vai izklaidēties uz ūdens velosipēdiem parka dīķī.

 

 

Kad izstaigājām parku, nācās pastāvēt arī rindā - uz 5D kino gribētāju bija daudz. Taču, godīgi sakot, tieši no 5D kino gaidīju ko vairāk. Iekšā laida grupās pa 7 cilvēki. Ienāc un centies ierausties aptuveni 1,5 metru virs zemes augstā platformā, uz kuras piestiprināti krēsli. Kad tas izdodas - turies! Sāk rādīt multenīti un platforma, uz kuras sēž skatītāji, sāk grozīties visās debespusēs, vibrēt, kratīties un apļot... Nu jautri jau, bet gaidīju ko aizraujošāku.

 

 

 

 

Tad mēs aizgājām uz spoguļu labirintu. Tas gan izrādijās jautrs pasākums. Katram izdalīja pārīti baltu cimdu, jo kad ieej labirintā vairs īsti nesaproti, kur kura debespuse un uz kuru pusi tev jāiet. Vienīgo ceļu var atrast taustoties ar rokām. Izeju atradām!  Kā pēdējo atrakciju apmeklēju autodromu.

 

 

 

Tur jādarbojas pārī - viens sēžas auto pie stūres, otrs ņem šaujamo rokās un bliež pa nosacītajiem pretiniekiem. Turklāt, ja izdodas trāpīt mērķī (uz katra auto mirgo mērķis priekšpusē un aizmugurē), tad pretinieki dabūn pa galvu ar āmuriem, kuri uzstādīti virs galvām. Nu jautrs pasākums! )))  Uzēdām pa saldējumam un devāmies uz delfināriju.

 

 

Braucām uz Klaipēdas ostu un tālāk ar prāmi. Ha ha ha! Es izdzirdot vārdu "prāmis" iedomājos, ka atkal būs iespēja kāpt uz kārtīga prāmja, kā braucienā uz Zviedriju. Bet te tāda maza barža un arī pati pārcelšanās ne ilgāka par 10 minūtēm.

 

 

 

Tad vēl kādas 5 minūtes ar auto un bijām klāt. Pie kasēm diezgan pagaras rindas, bet mēs biļetes iegādājāmies vēl Rīgā internetā, tāpēc lepni pagājām rindai garām. Ienākot delfinārijā skatam paveras lieli stikli, aiz kuriem var redzēt peldam delfīnus. Tāda jocīga sajūta pārņema, jo delfīnus tik tuvu redzēju pirmo reizi dzīvē.

 

Mūsu vietas bija tešajā rindā un redzēt visu varēja perfekti. Kad sākās izrāde visi deviņi delfīni (tā viena ģimene esot, pudeļdeguna delfīni - mamma Glorija, tētis Argass un viņu septiņi bērni) izpeldēja "iepazīšanās apli".

 

Tas patiešām bija lielisks un pozitīvām emocijām pārbagāts pasākums! Delfīni ir apveltīti ar īpašām spējām un skatoties izrādi radās sajūta, ka tie saprot cilvēkus un cenšas ar viņiem runāt. Delfīni lēca, meta salto, meta bumbu grozā, zīmēja un pat dziedāja... Iesaku ikvienam aizbraukt un izbaudīt delfīnu un cilvēku sadarbību.

 

 

 

Pēc delfīnu šova bija atkal prāmis un klāt Klaipēda. Pa ceļam iebraucām lielveikalā "Akropole".

 

Man patika ka autostāvvietas bija noformētas ar zivtiņām, lietussardziņiem un citām ikoniņām un cilvēkiem nav problēmu atrast savu auto. It sevišķi ērti tūristiem!

 

Tur ieraudzījām kafejnīcu, kas vizuāli bija ļoti līdzīga mūsu "LIDO", kur arī nolēmām paēst. Neskatoties uz to, ka mēs tur bijām ap plkst. 19:00, lielas izvēles ēdienos nebija - nebija pankūkas, prakstiski nekādu salātu, toties zupas plašā izvēlē, pāris gaļas gabali un frī kartupeļi. Tas arī viss! Viss pārējais jau bija novākts.

 

Es ēdu "American Chicken" (amerikāņu cālis) - tā saucās marinēta un uz grila cepta vistas gaļa, kas pēc garšas atgādināja girosu. Bet mammai tā pati vista amerikāņu gaumē bija no vistas filejas. Piedevās izvēlējos frī kartupeļus. Bija garšīgi!

 

 

 

 

Pēc vakariņām devāmies mājup, uz Latviju.


Braucot mājās radās pārdomas, Lietuvā ir tik daudz interesantu atpūtas iespēju ģimenēm - dinoparks, delfinārijs, jūras muzejs, Kuršu kāpas, krusta kalns (par pēdējām vietām tikai dzirdēju no vecākiem), bet pie mums?....

Tik traki nav! Ir foršas atpūtas iespējas arī Latvijā, par dažām no tām pastāstīšu jau pavisam drīz. Vasara turpinās!