Gatavs maisījums picas mīklas pagatavošanai

Kādā no jūlija dienām ar brālēnu nolēmām doties uz mežu un pasēņot (vispār mūsu vecāki tā nolēma). Bet sākās tāds lietus, ka nācās plānus mainīt. Tad nolēmām braukt uz Baltezeru pie mūsu trešā brālēna un tur jau mūs gaidīja arī māsīca. Nu, kompānija jautra,  un es ierosināju - cepsim picas!

 

Protams, iepriekš veikalā biju iegādājies Dobeles Dzirnavnieks gatavos mīklu maisījumus, kurus jau kādu laiciņu vēlējos izmēģināt. Tas brīdis bija klāt.
Sadalijām pienākumus - es sagriezu papriku un desu, māsīca rīvēja sieru, brālēni arī aktīvi piedalijās un grieza šampinjonus un kapāja zaļumus. Mamma (atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma) izveidoja mīklu. Pārējie pieaugušie vai nu apsprieda laika apstākļus, vai arī ko nedaudz palīdzēja.

 

 

Picas veidojām īpašas - kantainas, bet ne visai; četrstūrainas, bet bez izteiktiem stūriem. Tādas, galīgi ne līdzīgas apaļajām picērijas picām. Un kā gan savādāk?! Kā tad mēs varētu pateikt, ka mūsu picas ir īpašas?

 

 

Bet ja nopietni, vai ziniet kāda ir galvenā atšķirība mājās gatavotai picai no picērijā iegādātās? Picērijā picu meistari daļu no gardumiem, kam jānonāk uz picas, apēd paši (man tādas aizdomas), jo kāpēc tad picēriju picās daudz ir tikai mīkla?!

 

Mēs arī picas virsu bagātīgi klājām ar desu, šķiņķi, dārzeņiem. Siers mums katrai picai bija dubultais vai trubultais, brīžiem (ja māsīca nebūtu rīvējot to sieru arī degustējusi) būtu sanācis arī četrkārtīgais....

 


Pārdomas par pašu produktu.

Šādam maisiņam ar picu pulverīti, iespējams, vajadzētu būt katrā mājā gadījumam, ja negaidīti uzzvana un ciemos piesakās draugi. Vai arī vienkārši gribas sevi iepriecināt un kopā ar saviem radiem ir noskaņojums virtuvi uz kādu mirkli padarīt par kaujas lauku..., mamma pēc-tam sakārtos.

 

 

 

 

Uz paciņas minēts: no vienas paciņas var pagatavot 4 apaļas picas 20 - 24cm diametrā. Nu te man jāatvainojas savai matemātikas skolotājai, ja es kaut-ko ne tā saskaitīju, bet mums no vienas paciņas sanāca divas kantainas picas ~ 30cm diametrā un ne centimetra vairāk. Kaut-kā man šķiet ka ražotājs stāsta mums pigorus... un praksē pats nemaz nav pārbaudījis.

Un pats skumjākais, sastāvā minēta kaitīgā palmu eļļa... Piesātinātās taukskābes paaugstina holesterīna līmeni asinīs, veicina aterosklerozes, asinsvadu trombozes, sirds asinsvadu sistēmas slimības. Šī eļļa kūst tikai apmēram 42 grādu Celsija temperatūrā. Tad, kad tā nokļūst organismā, neizzūd, bet uzkrājas. Rezultātā var rasties gremošanas traucējumi un liekais svars.

 

Visādi citādi iebildumu nav, mums garšoja, pacienājām arī vecākus, mazliet.....

 

P.S. Kad rakstu jau biju publicējis, man twitterī atbildēja "Dobeles Dzirnavnieks" (@DobelesDzirnavn):

Picu daudzums un diametrs atkarīgs no picas mīklas biezuma. Piemēram, mēs rullējam ~2mm, un tad sanāk 4 picas pat 30cm diametrā.