Kā man veicās sīrupus garšojot

Šodienas ierakstu sākšu ar atzīšanos - man ļoti garšo limonādes! Un tagad var izvēlēties: dzert gāzētu limonādi vai nē, jo "Cēsu alus" un "Spilva" sākuši ražot arī limonāžu sīrupus. Nolēmu tos salīdzināt un abi sīrupi nonāca manā virtuvē. Etiķetes abiem sīrupiem gaužām līdzīgas un te nu izskatās, ka kāds no kāda "nospiež"... No otras puses, ja etiķeti taisīt līdzīgu alum vai etiķim, tad limonādes sīrupa pārdošanas apjomi kritīsies (tā man tētis paskaidroja).  Esot zināmi nosacījumi un kārtība arī etiķešu un iepakojumu pasaulē - mārketings, saproties...

 


Tad nu pēc kārtas. Uz etiķetes vēstīts "Cēsu alus" Limonādes sīrups pildīts 0,5l plastmasas pudelītē, uz kuras izlasāmas arī pāris limonāžu pagtavošanas receptes (tas labs gājiens).
Sastāvs: Cukurs, ūdens, skābuma regulētājs - citronskābe, aromatizētājs, krāsviela - amonijas sulfīta karamele un konservanti - kālija sorbāts, nātrija benzoāts.

 


"SPILVA"  savu ražojumu pildījusi 300ml stikla pudelē un rekomendē sīrupu šķaidīt proporcijās 1:8! Tātad, rēķinot ka viena porcija ir 200ml, no šī sīrupa izdosies pagatavot ~13 porcijas gatavā dzēriena.
Sastāvs: Ūdens, cukurs,aromatizētājs, skābuma regulētājs (citronskābe), biezinātājs (celulozes sveķi) krāsviela (amonija karamele), saldinātājs  (aspartāms), konservants (nātrija benzoāts). Satur fenilalanina avotu.

Sīrupus izgaršojos pēc sirds patikas, gan ar aukstu un gāzētu/negāzētu ūdeni, gan ar siltu negāzētu ūdeni. Īsti sīrupu svētki! Un tomēr "Limpo" sīrups man garšoja labāk!
Taču pieļauju domu, ka kādam garšos vairāk "SPILVA" ražojums.

 

Un tagad laiks manām receptēm.
Puiši un meitenes, pamēģiniet!  Šos kokteiļus pagatvot ir pavisam vienkārši un tie patiešām ir ļoooti garšīgi!

 

"Limpo" - saldējuma frappē ar ogām
"Burbuļu Mohito"
"Melleņu prieks"