Restorānu apmeklētāji un darbinieki lieto narkotikas


Kokaīna lietošana ir kļuvusi par reālu problēmu restorānu īpašniekiem.  To apmeklētāji un, izrādās, arī darbinieki regulāri lieto šīs narkotikas. Uz šo problēmu norādīja slavenais britu šefpavārs, populāru TV šovu (tostarp Hell's Kitchen) vadītājs Gordons Remzijs (Gordon Ramsay). Viņš nosauca narkotikas par viesmīlības nozares „netīro mazo noslēpumu”, tā ziņo The Guardian.

Šefpavārs pastāstīja par gadījumu savā restorānā, kad viesi lūdza uzbērt pasūtītajiem suflē pa virsu kokaīnu. Viņš esot piedāvājumu pārvērtis jokā un aizsteidzies prom uz dienesta telpām. 

Gordona Remzija restorāniem ir piešķirtas 16 Michelin zvaigznes. Prestižākajam no restorāniem, kas atrodas Londonā, ir trīs Michelin zvaigznes. Kopumā Gordonam Remzijam pieder 31 restorāns, kuri atrodas dažādās pasaules malās un ir iecienīti slavenību vidū.
Pēc gadījuma ar kokaīnu un suflē, šefpavārs uzsāka visu viņam piederošo restorānu pārbaudi. Viņš pārbaudīja arī darbinieku tualetes. Rezultātā - tikai vienā no restorānu tualetes telpām netika konstatētas kokaīna pēdas!

The Guardian atgādina, ka Ramzijam ir negatīva attieksme pret narkotikām. Viens no viņa restorāna šefpavāriem David Dempsey nomira 2003. gadā pēc kokaīna pārdozēšanas. Pasaules slavenā šefpavāra brālis arī ir narkomāns.