Vistas gaļas nageti ar mājas mērcēm

Sastāvdaļas precīzi nosaukt nevarēšu, jo tas viss ir uz aci un arī gaumes jautājums.

Vistas filejas (es parasti ņemu 3) sagriežu kumosu gabaliņos, apvārtu to sakulta olā un rīvmaizē un tad cepu pannā vai lieku cepeškrāsnī. Cepeškrāsnī man patīk vairāk, jo pēc tam nav jāmazgā panna un arī nav lieku tauku. Cepešpannu izklāju ar cepamo papīru, kuru var vienkārši pēc tam izmest miskastē.  Kamēr man cepās nageti, es taisu mērces un griežu dārzeņus.

Tomātu mērcei es parasti ņemu konservētus tomātus - tagad var nopirkt jau sasmacinātus, bez mizas. Tiem es lieku klāt sasmalcinātus ķiplokus, zaļumus, sāli un svaigi maltus piparus. Mamma man iemācīja vienu knifu - lai nebūtu tā specifiskā ķiploku smarža var izmantot ķiploku pulveri vai arī krāsni ceptu ķiploku. Vēl var izņemt no ķiploka daiviņas serdeni - tā esot tā smirdīgāka. Tad pēc ēšanas iztīrot zobus viss būs kārtībā!

Baltai mērcei parasti izmantoju krējumu. Un tad krējumam arī lieku klāt dažreiz zaļumus un mārrutkus, dažreiz sinepes un saldskābo čili mērci - tad vispār garšo pēc majonēzes, bet nav ne konservanti, ne lieki tauki. Vasarā man ļoti garšo krējums ar sarīvētiem svaigiem gurķiem, piespiestu ķiplociņu un sāli - garšo pēc tartar mērces.

Kā redzat, nekā sarežģīta nav un visa gatavošana aiņem vien minūtes 20 (neskaitot cepšanas ilgumu). Kamēr pļāpā ar draugiem un iedzer pa kādai limonādes glāzei reāli ir pat galdu saklāt un filmu izvēlēties, ko noskatīties kopā ar draugiem.
Un visas ātrās ieskrietuves var ieskrieties, jo mani nageti ir garšīgāki un veselīgāki!

Būtu baigi jauki, ja jūs man pastāsītu vai šādas vienkāršas receptes ir vajadzīgas? Vai ir interese par tām?  Es māku piecās minūtēs pagatavot kūku un zinu kā pagatavot mājās čipšus. Vajag tādas receptes?  Es tagad braucu ceļojumā un noteikti atvedīšu ko interesantu un tad maija sākumā varētu izspēlēt kādu balvu starp komentētājiem. Ok?