Buddas bļoda ar cūkgaļu un mango mērci

Sastāvdaļas:

 

 

450g cūkgaļas stroganovs "RAKVERE"
125g nūdeles
1-2 burkāni (atkarībā no lieluma)
1/2 paprika
1/2 ķīniešu kāposts
2 ēd.k. saldskābā čili mērce
2 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. rīvēta ingvera sakne
sojas mērce
kokosa eļļa
sezama sēkliņas


Mērcei:

200g mango (var būt saldēts)
1/2 tējk. čili pasta
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. rīsu etiķis
3 ēd.k. olīveļļa
sāls, cukurs

 

Pagatavošana:

 


Gatavo mērci. Visas mērces sastāvdaļas sasmalcina blenderī līdz mērce ir viendabīga. Pēc savas gaumes var pievienot vēl garšvielas un pēc nepieciešamības pievieno vēl eļļu.

Pannā izkausē eļļu un kārtīgi apcep gaļas gabaliņus. Pievieno saldskābo čili mērci, sasmalcinātu ķiploku, ingveru, pēc garšas sojas mērci un cep vēl minūtes 5.

Nūdeles novārā sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej.

Burkānus nomizo. Ķīniešu kāpostu, burkānus un papriku sagriež garās strēmelītēs.


Gaļu, nūdeles, dārzeņus kārto bļodā. Pārkaisa visu ar sezama sēkliņām. Pasniedz ar mango mērci un sojas mērci, kuras katrs pievieno pats un samaisa.