Vistas aknas mērcē

Video recepte

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

400g vistas aknas - 0,96 €
300g piens - 0,21 €
1 burkāns - 0,06 €
1 sīpols - 0,08 €
2 ķiploka daiviņas - 0,04 €
1 ēd.k. krējums - 0,07 €
1 ēd.k. milti
1 tējk. sviests
garšvielas
sāls, pipari⠀

Pagatavošana (30 min.):


1. Vistas aknas sagriež mazākos gabalos. Sīpolus sagriež gredzenos vai pusgredzenos. Burkānu notīra un sarīvē uz dārzeņu rīves. Pienu sajauc ar miltiem.

2. Katlā ar biezu apakšu vai lielā pannā uzkarsē eļļu un apcep aknas. Aknas pārliek uz šķīvīša un tajā pašā pannā izkausē sviestu. Pievieno sīpolus, sasmalcinātus ķiplokus, burkānus un apcep. Kad sīpoli ir caurspīdīgi, pievieno pienu ar miltiem un garšvielas pēc savas izvēles. Es pievienoju jau gatavu garšvielu vistai un kanēli. Kad mērce sabiezē, tai pievieno akniņas, krējumu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.

3. Es pasniedzu ar kartupeļu biezputru, bet var pasniegt arī vienkārši ar svaigu maizi.