Turpinu izaicinājumu "20 minūtes 20 receptes" un šodien dalos ar vafelēm, kuras mierīgi var pārtapt arī par maizītēm. Domāju, ka bērniem patiks! No šī mīklas daudzuma man sanāca 4 leilas vafeles - pa divām uz porciju. Ja ģimenē ir trīs ēdāji, tad būs viegli aprēķināt sastāvdaļas.
Sastāvdaļas (2 porc.):
220g biezpiens
2 olas
30g cietais siers
4-5 saulē kaltēti tomāti
15g rīsu milti
⠀
Piedevas:
1 avokado
1 tomāts
1 Mozarellas bumba
4-6 auksti kūpinātas gaļas šķēles
kaltētas garšvielas
melnie pipari
Pagatavošana (20 min.):
1. Vispirms sagatavo un uzkarsē vafeļpannu. To viegli iesmērē ar eļļu.
⠀
2. Biezpienam pievieno olas, sagrieztus kaltētus tomātus, rīvētu cieto sieru un rīsu miltus. Loģiski, ka kārtīgi samaisa.
⠀
3. Panna jau uzkarsusi un var cept vafeles. Vafeles cep apmēram 4 minūtes.
⠀
4. Tad es pieliku sagrieztu avokado, tomātus, mocarellas sieru, auksti kūpinātu karbonādi un pārkaisīju ar garšvielām un pipariem.
⠀
Padoms, Rīsu miltus droši var aizvietot ar kviešu vai citiem miltiem, tikai vafeles var nebūt vairs bezglutēna.
Recepte tapusi sadarbībā ar