Mazliet iedvesmojos no Elizabetes (Eņģeļmeitene) un pagatavoju salātus bez gaļas.
Foto: pipars.lv
Sastāvdaļas:
400g vārītas lēcas
100g kvinoja
100g Fetas siers
70g salātu lapas
2-3 tomāti
Mērcei:
35g olīveļļa
35g medus
15g Dižonas sinepes
15g citrona sula
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Kvinoju novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Tomātus sagriež mazākos kubiņos. Sieru sagriež līdzīgos kubiņos.
2. Gatavo mērci. Olīveļļu ielej traukā, pievieno sinepes un saputo. Tad pievieno medu un citrona sulu un saputo vēlreiz. Tad pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
3. Visas sastāvdaļas liek salātu bļodā, pārlej ar mērci un samaisa. Šos salātus var sagatavot arī līdzņemšanai, piem burciņās. Tad visas sastāvdaļas liek slāņos un pa virsu uzlej mērci.