Viens no pazīstamākajiem itāļu virtuves ēdieniem - pasta Bolonjēze. Es to mazliet pārveidoju - pievienoju alu un bekonu. Sanāca ļoti latviski!
Sastāvdaļas:
400g liellopu maltā gaļa
200g spageti
400g sasmalcināti konservēti tomāti
100g bekons
300ml ālus
40g cietais siers
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
3 ēd.k. Vorčesteras mērce
kaltēts timiāns
olīveļļa
pētersīļi
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Sīpolu un ķiploku sagriež mazākos kubiņos. Bekonu sagriež strēmelītēs. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus, ķiplokus un bekonu. Pievieno malto gaļu un apcep.
2. Maltai gaļai pievieno timiānu, konservētus tomātus, Vorčesteras mērci, alu, sāli un svaigi maltus piparus un saut, līdz puse no šķidruma iztvaiko.
3. Spageti novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina.
4. Spageti liek porcijas šķīvjos, pa virsu liek mērci. Pārkaisa ar rīvētu sieru un pētersīļiem.