Šoreiz man pa rokai gadījās ļoti smalka un ekskluzīva lieta - "Mērce ar strausa gaļu un tomātiem" no strausu fermas "Nornieki", kur es pavisam nesen viesojos. Mērce ir pēc garšas saldena ar kaltētu tomātu piegaršu un šoreiz tieši šī mērce nospēlēja pirmo vijoli. Es saprotu, ka ne visiem tāda ir pieejama, tāpēc to var aizvietot ar kaut-ko, kur sastāvā ir kaltēti tomāti. Bet es uzstājīgi iesaku pagaršot tieši šo mērci.
Sastāvdaļas:
150g kviešu milti
220g kefīrs (vai 200ml)
100ml verdošs ūdens
1 ola
sāls, cukurs
Pildījumam:
75g rukola
100g kiršu tomātiņi
125g mini Mozzarella
100g vītināta gaļa
100g "Mērce ar strausa gaļu un tomātiem"
olīveļļa
Pagatavošana:
1. Olu uzputo ar šķipsniņu sāls un cukura, pievieno kefīru un miltus, kārtīgi samaisa. Beigās pievieno karstu ūdeni un vēlreiz visu samaisa. No šīs mīklas uzcep pankūkas.
2. Pankūku liek uz šķīvja, apsmērē ar mērci. Pa virsu kārto rukolu, tomātus, vītinātu gaļu, sieru un apslaka ar olīveļļu.
3. Pasniedz uzreiz.