Viens no maniem iecienītākajiem ēdieniem ir lazanja. Un es te padomāju - vai tad pankūkas nevar izmantot tāpat un pagatavot tādu pašu sacepumu? Nu, protams, ka var!
Sastāvdaļas:
75g kviešu milti (te var daļu aizvietot ar pilngraudu miltiem)
175ml piens
1 ola
sāls, cukurs
Pildījumam:
350g malta gaļa
400g konservēti sasmalcināti tomāti
150g rikottas siers
100g rīvēts siers
50g spināti
1 sīpols
3 ķilploka daiviņas
eļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Olu uzputo ar dakšu, pievieno miltus, pienu un kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru. No šīs mīklas uzcep pankūkas.
2. Sīpolu sasmalcina un apcep pannā ar gaļu.
3. Tomātiem pievieno pēc garšas sāli un sasmalcinātus ķiplokus.
4. Karstumizturīgā formā ielej 4-5 ēd.k. tomātu mērces un ieklāj vienu pankūku. Pa virsu kārto pusi no gaļas, pārlej ar 4-5 ēd.k. tomātu mērces, pārkaisa mazliet ar sieru un apsedz ar vēl vienu pankūku. Tad uzsmērē pusi no rikottas siera, kārto spinātus, uzliek vēl vienu pankūku. Tad atkal liek gaļu, mērci, mazliet siera un pankūku. Nobeidz visu ar to, kas palika pāri, apsedz ar pankūku un pārkaisa ar sieru.
5. Cep 20 min. 180 grādos.