Kādu dienu šo ideju atradu vienā no ārzemju portāliem un nolēmu pamēģināt, kā tas garšo. Recepte ir gaužām vienkārša un mani sākumā mulsināja, kā būs ar barankām - vai tās nebūs cietas?! Taču piens dara brīnumus un šo recepti iesaku izmēģināt arī tev.
Sastāvdaļas:
200g baranciņas
500g maltā liellopu gaļa
100g siers
garšvielas
piens
Pagatavošana:
Baranciņas ieliek bļodā, pārlej ar pienu un atstāj uz 15 min. Pa šo laiku baranciņas paliks mīkstas un mazliet palielināsies apjomā.
Maltai gaļai pievieno garšvielas pēc garšas, kam nu kas patīk - es pievienoju kūpinātu papriku un ķiplokus. Visu kārtīgi samaisa un izveido tik daudz bumbiņas, cik ir baranciņas.
Baranciņas izņem no piena, izkārto un cepešpannas. Pa virsu katrai baranciņai uzliek gaļas bumbiņu un pārkaisa to ar rīvētu sieru.
Cep 180 grādos 20-30 min - viss atkarīgs no bumbiņu lieluma.
Pasniedz gan siltas, gan aukstas.