Kādu dienu, škirstot žurnālu "Ilustrētā Junioriem", manu uzmanību pievērsa meksikāņu ēdiena načo (nachos) recepte. Izlasot sastāvdaļas jau sajutu mutē pikanto meksikas ēdienu garšu. Un teikšu kā ir, man izdevās!
Šo ēdienu uz doto brīdi esmu jau gatavojis divreiz. Pirmo reizi uzcienāju vecākus, bet otrajā reizē pagatavoju speciāli savam brālēnam. Arī viņam garšoja! Tāds tusiņu ēdiens un vienlaikus uzkoda, bet paēst var sātīgi.
Sastāvdaļas:
500 g maltā liellopu gaļa
kārba kausētā siera
puse buņdžas saldās kukurūzas
bundža sarkano pupiņu
Tex Mex garšvielu maisījums Taco
1 paprika
1 sīpols
2 ķiploku daiviņas
ķiršu tomāti (atkarīgs no porciju lieluma)
paka "Tortilla Chips"
Pagatavošana:
1. Nomizo un sīki sagriez sīpolu. Nomazgā papriku, pārgriez uz pusēm, iztīri sēklas un sagriez gabaliņos.
2. Pannā uzkarsē eļļu un nedaudz apcep sīpolus. Pievieno papriku un arī mazliet pacep kopā ar sīpoliem. Tikai nesadedzini!
3. Liec klāt malto gaļu un ar koka lāpstiņu sabaksti, lai nepaliek lieli gabali. Ar ķiplokspiedi piespied 2 daivas ķiploka un, ik pa brīdim apmaisot, dažas minūtes pacep.
4. Turini cept. Pārber gaļai garšvielu maisījumu, pielej tomātu mērci un turpini cept vēl 10 minūtes, līdz gaļa ir gatava. Vari pieliet vēl nedaudz ūdens, lai maisījums sanāk sulīgāks. Neaizmirsti apmaisīt!
5. Gatavs!Pupiņām nolej lieko šķidrumu, bet pašas pievieno gaļai pannā, apmaisi visu un vēl kādu minūti pacep - lai garšas labāk savelkas.