Es jau vairākas reizes gribēju uztaisīt tā saucāmo mac’n’cheese, bet kaut-kas visu laiku traucēja. Šī recepte ir mazliet sarežģītāka dēļ mērces, bet galu galā nemaz tik traki nebija. Vajag tikai mazliet vairāk pacietības. Man gan tās nav īpaši daudz, bet ja jau man sanāca, tad arī jums noteikti sanāks!
Sastāvdaļas:
500ml piens
400g spageti
350g labi kūstošs siers (Holandes, Edama, Tilsit)
125g Mozarella siers
150g kūpināta gaļa vai vista
5 ēd.k. rīvmaize
20g sviests
3 ēd.k milti
2 ēd.k. sinepes ar graudiņiem
1 lauru lapa
sāls, pipari
Pagatavošana:
Spageti novārīju sālsūdenī, kā rakstīts instrukcijā uz iepakojuma. Makaronus notecināju.
Kūpinātu gaļu sagriezu nelielos kubiņos. Labi kūstošo sieru sarīvēju uz dārzeņu rīves (man bija Edamas siers). Pannā izkausēju sviestu un apcepu gaļu. Tad gaļu izņēmu ārā un tajos pašos taukos iebēru miltus. Tas ir pats sarežģītākais Miltus jācep visu laiku maisot, lai tiek kļūst zelatini (tas notiek diezgan ātri) un tad pielej pienu. Atkal visu laiku maisot jākarsē lai neveidojas kunkuļi, līdz mērce sabiezē. Tad jau pievienoju sinepes, lauru lapu un gaļu. Visu apmaisīju un izslēdzu. Mērce kādu laiku jāpadzesē un tad jau var izņemt lauru lapu. Pievienoju 2/3 sarīvēta siera un makaronus. Un te var pievienot sāli un piparus pēc savas gaumes.
Atlikušo sarīvēto sieru sajaucu ar rīvmaizi un 3 ēd.k. olīveļļas. Karstumizturīgā formā liku pusi no makaroniem. Tad pa virsu liku vienkārši ar rokām saplūkātu Mozzarellas sieru un pārliku atlikušos makaronus. Pa virsu pārskaisīju ar sieru un rīvmaizi.
Formu apsedzu ar folliju un cepu 180 grādos 45 min. Tad foliju noņēmu un cepu vēl 15 min.
Es ēdu karstu - Mozzarellas siers bija īpaši staipigs un garšīgs, kas man loti patika Bet atstāju kaut-ko arī nākamās dienas brokastīm un tad to varēja gluži kā kūku griezt ar nazi.