Piparkūku pikas

 

Sastāvdaļas:

 

 

400g piparkūku cepumi
150g marmelāde
125g sviests
65g pūdercukurs
100g iebiezinātais piens ar cukuru
Dekoram:
100g baltā šokolāde
dzērvenes
rozmarīns

 

 

Pagatavošana:

 

Cepumus sadrupina bļodā. Marmelādi sagriež mazos kubiņos un pieber klāt cepumiem. Uzputo sviestu ar pūdercukuru un iebiezināto pienu, pievieno cepumiem un kārtīgi samaisa. Izveido bumbiņas nedaudz lielākas par valriekstu. Liek ledusskapī apmēram uz 1 stundu.

Tikmēr ūdens peldē izkausē šokolādi. Man bija šokolādes glazūra, kuru es izkausēju. Cepumu pikas uzmanīgi pārlej ar izkausēto šokolādi un kamēr vēl šokolāde ir mīksta izdekorē ae ogām un rozmarīnu.

 

Līdz pasniegšanai droši var glabāt ledusskapī.