Mamma kādu dienu stāstīja, ka viņu bernībā bija tādas kūkas kā "kartupelis". Un tad viņi ar tēti vēl atcerējās, kā esot jāgatavo šokolādes desa no kakao, cepumiem un marmelādes.
Es teicu, ka arī gribu un tā mums izdevās apvienot šīs abas receptes un sanāca kūciņas, kuras es nosaucu par Piparkūku pikām.
Izmēģiniet šo recepti un uzzināsiet kas ir īsta Ziemassvētku garša!
Sastāvdaļas:
400g piparkūku cepumi
150g marmelāde
125g sviests
65g pūdercukurs
100g iebiezinātais piens ar cukuru
Dekoram:
100g baltā šokolāde
dzērvenes
rozmarīns
Pagatavošana:
Cepumus sadrupina bļodā. Marmelādi sagriež mazos kubiņos un pieber klāt cepumiem. Uzputo sviestu ar pūdercukuru un iebiezināto pienu, pievieno cepumiem un kārtīgi samaisa. Izveido bumbiņas nedaudz lielākas par valriekstu. Liek ledusskapī apmēram uz 1 stundu.
Tikmēr ūdens peldē izkausē šokolādi. Man bija šokolādes glazūra, kuru es izkausēju. Cepumu pikas uzmanīgi pārlej ar izkausēto šokolādi un kamēr vēl šokolāde ir mīksta izdekorē ae ogām un rozmarīnu.
Līdz pasniegšanai droši var glabāt ledusskapī.